Agenda

.

Pasen 2022

Dit jaar heeft een aantal muzikale gemeenteleden samen met de commissie Vorming &Toerusting (V&T) en het Pastoraal Team (PT) het initiatief genomen om de kerkdiensten tijdens Goede Vrijdag en Pasen vorm te geven en een mooi programma te maken.

Programma

Op Goede Vrijdag is er een gaande avondmaalsviering en tijdens de viering zal een koor onder leiding van Alice Kok delen uit de Matthäus-Passion zingen onder begeleiding van Siemen Winter op orgel. Een mooie combinatie als ondersteuning om zo als gemeente met elkaar het lijden en sterven van Jezus Christus te gedenken. Ds. Chris van Zwol gaat voor, de dienst begint om 19.30 uur en het thema van de dienst is: “Ongemakkelijke waarheid die bevrijdt”.

 

Op Eerste Paasdag zal de commissie V&T de nieuwe paaskaars aansteken en daar aandacht aan besteden. In de ochtenddienst zal het koper ensemble Bunschoter Brass samen met Wim van de Geest op het orgel de samenzang begeleiden. Ds. Pieter Boonstra gaat in de ochtend voor en het thema van de dienst is: “Een complottheorie met Pasen”.

Op Tweede Paasdag heeft de commissie V&T een speciale Paas Sing-inn georganiseerd met het koor Testify uit Amersfoort. De sing-in begint om 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken.

Meer
Nieuws

Genadebank

Januari 2024 – Maand van de Voedselestafette

Ook dit jaar doen wij als gemeente weer mee met de voedselestafette voor de Genadebank. Zij helpen al een aantal jaren mensen circa 50 à 60 gezinnen per week door het uitdelen van boodschappen en kleding.

We starten vanaf zondag 7 januari en in de hal (voor en achter) staat een tafel waar de meegebrachte spullen kunnen roden ingeleverd.

 

Let op!!! Dit betreft alleen boodschappen. Het gaat om koffie, thee, suiker, pot/blik groente, blikje maïs, spaghetti, witte rijst, jam, hagelslag, chocoladepasta, pannenkoekmix, houdbare halfvolle melk, shampoo, vloeibare handzeep, allesreiniger, afwasmiddel, wasmiddel (poeder).

Jullie hulp is hard nodig.

Onze gebedspunten:

* Dat deze inzameling goed mag verlopen.

* Dat er vanuit liefde wordt gegeven.

* Dat de mensen die ontvangen gezegend mogen worden en dat hun omstandigheden mogen     verbeteren.

Wij hopen op jullie hulp. Namens de Genadebank alvast hartelijk dank voor uw hulp.

De diakenen van de Noorderkerk

 

Dankdag Woensdag 1 november

Ook dit jaar is er weer de dankdag bazaar van het vrouwen zendingscomité.

Wat is er allemaal te koop? Bloemstukjes, boodschappen, boeken, zelfgemaakte kaarten, spullen voor de klederdracht. Verder zijn er gehaakte, gebreide en genaaide artikelen. Poppenkleertjes voor Baby-Born, Baby Sophy en Baby Annabel, wil je weten of het past neem dan de pop mee. Verder koek, oliebollen, speelgoed, snoep, vis en overige koopjes.

De dames van Mission en ‘Crea voor Congo’ maken prachtige spullen, ook leuk om eens cadeau te doen. Kom naar de bazaar om te kijken, te kopen of een bakkie te doen met iets lekkers erbij.

Tijden
Aanvang direct na afloop van de kerkdienst tot 16.30 uur. Plaats: in de zalen achter de Noorderkerk.
Startweekend

De voorbereidingen zijn al gestart. In de kerk hangt een wenslingt met spullen die we nodig hebben. Van een cake bakken tot prijsjes voor de bingo.

Alle beetjes helpen.